Hemelse Muziek klinkt uit het dal (jubileumconcerten Daan Manneke 80)

Hemelse Muziek tot

Klik hier voor meer informatie over dit prachtige programma en het bestellen van kaarten.

FEESTAANBIEDING: Boek 'Daan Manneke, componist van de ruimte'

omslag-Daan-2
FEESTAANBIEDING: Boek nu verkrijgbaar voor €20,00 incl. verzendkosten (binnen Nederland)

Daan Manneke, componist van de ruimte, onder redactie van Gerard van der Leeuw en Wim Arts is een boek over een bijzonder mens die met zijn werk en met zijn persoon ver boven het gewone uitstijgt. Het bevat een verzameling artikelen van de hand van twaalf auteurs die, elk op hun eigen wijze, de betekenis van Daan Manneke voor de hedendaagse muziekcultuur in Nederland en Vlaanderen hebben beschreven.

“Wie Daan Manneke kent als componist, organist, dirigent, leraar, vriend, wordt getroffen door de gloed van zijn bezieldheid. Zijn doen en laten spiegelen zijn levensvisie. Voor hem bestaat er geen tegenstelling tussen spiritueel en materieel. Net als de soefi Inayat Khan vat hij materie op als het resultaat van vibraties van subtiel geluid, in een proces van condensatie van het spirituele.”
(Prof. Dr. Rokus de Groot) recensie in BN DeStem 29-8-2009

Bestellen: Mail de uitgeverij of bestel via bol.com

Voor de kunst - Crowdfunding

Daan Manneke 80 jaar!

Om bij dit heugelijke feit stil te staan, hebben Stichting Babel en Stichting Archipel de krachten gebundeld om met zoveel mogelijk mensen de 80ste verjaardag van Manneke te vieren. Zij dragen het werk van Manneke een warm hart toe en hopen dat velen door dit initiatief kunnen genieten van zijn prachtige composities. Middels crowdfunding proberen zij het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Met deze actie willen zij o.a. de kosten dekken voor de honoraria van de uitvoerenden, de ontwikkeling van de website, de huur van locaties en de PR. Uw bijdrage maakt dus echt het verschil!

Kijk op www.voordekunst.nl!

Concerten Daan 80 jaar

Logo
Zoals al eerder vermeld, hoop ik in november mijn 80ste verjaardag te vieren!

In het kader hiervan vinden in de loop van dit jaar meerdere concerten plaats.
Zie hiervoor ook mijn Agenda Daan 80 jaar.

Daarnaast heeft Stichting Babel heeft het initiatief genomen om in het najaar van 2019 (van 1 oktober tot 1 december) een festival te organiseren met o.m. een publiek symposium (meet and greet muziekwetenschappers en studenten van Daan Manneke), concerten in Nederland, Vlaanderen en elders in Europa, alsmede de creatie van een audio-visueel document betreffende de betekenis van de componist. Voor de organisatie hiervan werkt Stichting Babel nauw samen met Stichting Archipel. De rol van beide stichtingen bestaat uit het hierboven genoemde initiëren van lokale activiteiten  en de daarmee samenhangende programmering, de organisatie van genoemd symposium, het verzorgen van de PR die de locaties overstijgt, alsmede de creatie van bovengenoemd audio-visueel document.

Zie voor meer informatie: www.daan80.nl
Deze website en het programma van mijn jubileumjaar is volop in ontwikkeling.

Utrechter Te Deum

Zaterdag 23 februari 2019, 15.30 uur in de Domkerk te Utrecht

Ook deze week zal er muziek van Nederlandse bodem klinken in de Domkerk. Deze keer zal er koormuziek klinken, waaronder het Utrechter Te Deum van de bekende Nederlandse componist Daan Manneke, die dit jaar 80 jaar wordt.
Dit werk dat eerder al speciaal voor de Domcantorij werd gecomponeerd, is een concert voor orgel en drie koren. Zoals in alle koorwerken van Daan Manneke speelt de ruimte een essentiële rol. Hij grijpt hiermee terug op de monumentale meerkorige muziekpraktijk uit de Venetiaanse San Marco van de zestiende eeuw. Manneke ziet de immense gotische ruimte van de Domkerk als een meespelend instrument, een resonantiegewelf voor zijn koormuziek, en benut dit op bijzondere wijze.
Verder zal de Missa Brevis van Ton de Leeuw tot klinken worden gebracht. Uitvoerenden zijn het koor van de Domcantorij onder leiding van Domcantor Remco de Graas.

www.domkerk.nl