Workshop Haags Renaissance Kamerkoor

Haags Renaissance Koor

Op zaterdag 7 maart 2015 wordt er in de Geertekerk in Utrecht een workshop georganiseerd door het Haags Renaissance kamerkoor.

Op het programma voor 2015 staan twee werken van Daan Manneke, een 30- en een 24-stemmig. Het gaat om twee werken, geschreven in de canonische, polyfone stijl van de 16e eeuw, met een enigszins herkenbare 20e-eeuwse klank.

Beide stukken zijn wat melodie betreft aan elkaar verwant: het 24-stemmige ‘Omnia duplicia’ uit de ‘Canti ornati’ is een bewerking van het 30-stemmige ‘Wer die Musik sich erkiest’. Aan het 24-stemmige is een orgelpartij toegevoegd en een extra sopraan die de melodie van ‘Wie schön leuchtet der Morgenstern’ zingt. In beide stukken kunnen ook instrumentalisten meedoen: gamba’s, cello’s, violen, dulcianen, trombones, traverso’s, blokfluiten, vedels, zinken, e.d. Beide stukken zijn voor zover wij weten tot nu toe slechts één maal uitgevoerd.

Daan Manneke is een hedendaagse componist met een groot oeuvre van orkestwerken, en veruit de belangrijkste Nederlandse koorcomponist van dit moment. Hij heeft vele grote en kleine koorwerken op zijn naam staan, a capella én met allerlei soorten instrumentale begeleiding. Veel van zijn inspiratie haalt hij uit de oude muziek, m.n. uit de renaissance, wat ook in de stukken van deze workshop duidelijk hoorbaar is.

De kosten bedragen €40,-, inclusief muziek (digitaal). Wanneer je de partituren door ons wilt laten printen, kost dit €5,- extra.

Deze workshop belooft een heel bijzondere te worden. Maak daarom vast zoveel mogelijk zangers én instrumentalisten attent op deze workshop!
U kunt zich hier inschrijven voor de workshop. Klik hier voor uitgebreide informatie.