Komende uitvoeringen

De komende tijd is er een aantal werken van mij in uitvoering waar ik bijzonder gelukkig mee ben.
Zie ook de
agenda.
 
In volgorde:

Op
29 en 30 oktober zingt het Erasmuskoor uit Rotterdam, dirigent Koen van der Meer, mijn compositie Atrium, 1994, voor kamerkoor en vier trombones.
Ik schreef dit werk in opdracht van de Gemeente Breda ter herdenking van de vijftigste herdenking van de bevrijding van die stad.
De teksten zijn gekozen uit de Querela Pacis, [1517] van Desiderius Erasmus [ 1466?-1536]
Op het programma staat verder de Missa Sub Tuum Praesidium van de renaissancemeester Jacob Obrecht. Heel eervol om in één programma te staan met deze grootmeester.
zie verder voor plaatsen, tijden en medewerkenden:
www.erasmuskamerkoor.nl  en de agenda van mijn site.
 
Op
6 november voert het Leiderdorps Kamerkoor onder leiding van Béni Csillag mijn Psaume 121 en de Messe de Notre Dame uit. Het zijn a capella composities intussen uit een “ver" verleden. Hoewel mijn Messe de ND feitelijk een wereldse compositie is op teksten van Francois Villon, zijn de vijf onderdelen van dit stuk toch ook een soort Ordinarium; de vijf vaste delen  van een miscompositie. En verder is het een eerbetoon/evocatie aan één van mijn lievelingsstukken: de beroemde Messe de Nostre Dame van Guillaume de Machaut (1300-1377).
Beide stukken maken gebruik van de Franse taal, sedert jaar en dag mijn lievelingstaal.
zie voor gegevens:
www.leiderdorpskamerkoor.nl.
 
CD cover_nieuw
Op 12 november zal, ná het wekelijkse zaterdagmiddagconcert in de Utrechse Domkerk, om 15.30 uur, mijn nieuwe CD worden gepresenteerd, in de Dom.
Het is een uitgave van Discodom-Citypastoraat.
In opdracht van het NFP en op verzoek van de Domcantorij, cantor Remco de Graas, én de scheidende Domorganist Jan Jansen schreef ik een Concert voor drie koren en orgel, een Te Deum: het Tweede Utrechter Te Deum!
Voor het radioprogramma van de NTR Achter duinen en dijken volgde Aletta Becker het complete componeerproces, van eerste idee tot concertuitvoering van deze compositie op 5 maart van dit jaar.
Het programma is te zien via de link
www.radio4.nl/debedding.   
Op de CD staan dit CONCERT en de Kleine Kroniek voor Orgel uit 1964, met als ondertitel De Zonne Rijst. Vervolgens is het slotfragment uit mijn beiaardcompositie The Bells toegevoegd, gespeeld op de Domtoren, door Arie Abbenes. De CD begint met het luiden van de zes beroemde van Wouklokken (1505), in de Domtoren.
DSD1831270611inleg
Tevens leest Wim Arts  de prachtige gedichten van de Vlaamse priester-dichter Guido Gezelle waarop mijn Kleine Kroniek geïnspireerd is.
De titel van de CD: ‘t gaan balken lichts, dwers door den choor... verwijst naar het gedicht van Guido Gezelle: De zonne rijst....
zie verder:
www.zaterdagmiddagmuziek.nl

 
Ton de Leeuw- Festival in Breda
Tenslotte wijs ik van harte en met nadruk op het Ton de Leeuw- Festival dat gehouden wordt in de maand
november 2011 in Breda, de stad waar Ton de Leeuw een belangrijk deel van zijn jeugd doorbracht.
zie voor uitgebreide informatie: 
www.babelbreda.nl en www.tondeleeuwinbreda.nl.