Een moment van gedenken

Een moment om te gedenken
In de Grote Kerk van Breda is twee weken lang (maandag 20 juli t/m vrijdag 31 juli) een voorstelling te zien over verlies en afzondering, met de impact van het coronavirus als directe aanleiding. Tal van prominente cultuurmakers uit de stad werkten eraan mee ……

….. Een belangrijke rol is weggelegd voor een werk van Daan Manneke, evenals Dyane Donck een Bredase componist. Organist Aart Bergwerff had Manneke eerder al gevraagd om een stuk te schrijven. Dat werd een ‘de profundis’, een smeekbede om genade in tijden van diepe wanhoop.
Hoewel dit een bestaande psalm is, gebruikte hij een kerkhymne die de Duitse dichter en componist Michael Franck in 1652 schreef, Ach wie flüchtig, ach wie nichtig. De tekst is een terugblik op de Dertigjarige Oorlog, vier jaar eerder beëindigd, een conflict dat grote delen van Europa decimeerde en in de as legde. Johann Sebastian Bach gebruikte de woorden en de melodie in een cantate die dezelfde titel kreeg.

Klik hier om de volledige informatie te lezen.

Stemming is vier keer per dag te zien van maandag 20 juli t/m vrijdag 31 juli, behalve op zondag 26 juli. Aanvang: 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur. Toegang is gratis, maar reserveren noodzakelijk. Via chasse.nl/stemming.